Vilda hjärtats fotoblogg

lördag 16 januari 2010

Hjälp!!!

Vad tråkigt det är att fota när allt är mörkt och grått tycker jag. Inga bilder blir bra och jag som vill passa på och använda mig av ledigheten att träna och prova inställningar på kameran *suck* Otålig är mitt mellannamn ;-)

Ett annat problem är att jag vill ha alla tillbehör med en gång också. Vet inte riktigt vad jag ska börja med att spara till. Jag behöver ett extra batteri (kommer jag att köpa inom en snar framtid), ett stativ, ett makroobjektiv, ett teleobjektiv och en extern blixt. Kom gärna med förslag på vad ni tror att jag har mest nytta av. Finns det något som ni har som ni absolut inte hade kunnat vara utan?

Till och med hundarna har tråkigt. Den ena ligger och trånar efter kattmaten och den andra sover i fåtöljen.

7 kommentarer:

 1. Känner igen känslan... men med djur i huset blir det aldrig riktigt tråkigt, som tur är!

  Vackra bilder!

  Kram från Pennelina

  SvaraRadera
 2. Men det var ju en snäll hund i alla fall som bara trånade efter kattmaten och inte åt upp den!
  Vad du skulle behöva bäst i din kameraväska har jag ingen aning om eftersom jag själv nöjer mig med en kompaktkamera. Jag hatar att släpa på saker och går aldrig ut med kameran bara för att fota... Men ett extra batteri som du ändå tänker köpa snart skulle jag definitivt satsa på. Det är lite nesligt om man är ute någonstans och har hittat något skoj att fota och så tar batteriet slut!

  SvaraRadera
 3. Med djur i huset händer det alltid något och det finns alltid något att fota :)

  Snäll är hon bara tills hon tror att ingen ser henne. Ingen karaktär där ;-)

  Visst är det konstigt att batterier alltid tar slut när man som minst vill det.

  SvaraRadera
 4. Hrm.... jag tror inte jag ska ha en systemkamera, jag tror jag ska spara till en resa istället. :) Fast då vill man ju ha en systemkamera........ :/

  Jättebra bild på vovven! Och jättefin bild på din mamma i förrförrförrförra inlägget (eller något i den stilen).

  Sanna

  SvaraRadera
 5. Dyrt blir det med kamera när man vill ha det mesta :) Vinn pengar i stället för att spara. Då går det fortare och du kan få båda ;)

  SvaraRadera
 6. Beror lite på vad du vill plåta.Är det porträtt så rekommenderar jag stativ och lös blixt med sladd så du kan få ljuset från sidan eller i taket.
  Är det blommor, djur och natur, satsa på objektiven. Där har du ingen användning för stativ. Inte i någon större omfattning i alla fall.

  SvaraRadera
 7. Tack för dina tips! Jag tror att jag gör som du säger och kör på objektiv i första hand. Har en kompis som har sagt att jag kan använda mig av hennes stativ om det behövs i början.

  SvaraRadera