Vilda hjärtats fotoblogg

fredag 8 oktober 2010

En lunchpromenad i Eksjö

Promenaden börjar genom allén som leder till eller från sjukhuset beroende på vart du är på väg.
Träden börjar skifta färg i parken. Vet faktiskt inte om den lilla delen av parken som ligger bakom gamla Trädgåren är Vildparken det också...
Del av Eksjöån.
En av broarna över Eksjöån.
Stentrappa som ligger vid gamla, gamla polishuset. Eftersom vi har fått ännu ett nytt polishus så blir det till att döpa om lite.
Visserligen har Eksjö blivit utnämnt till Sveriges tråkigaste stad, men humor verkar några att ha i alla fall.
Centrera
Den fina gamla Metodistkyrkan.
En grind in mot en av alla de fina innergårdarna.
Att man sedan kommer tillbaka till jobbet och har den här utsikten från sitt rum gör absolut ingenting. Jag kan se riktigt långt en klar dag.

9 kommentarer:

 1. Härliga höstbilder, trappen och grinden är "favoriterna" :-)

  SvaraRadera
 2. Ika: Jag hade helst velat ha bilden på trappan ur en liten annan vinkel, men det var tyvärr fullt med buskar i vägen. Var inne på motorsåg ett tag, men det hade nog inte varit så populärt :)

  SvaraRadera
 3. Haha, förstår dig precis :-) Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder! Så det är sånt du hittar på när du "Oj, måste springa en liten sväng på stan!", du. :D

  SvaraRadera
 5. Hej ! jag blir alltid lika glad när jag får en skymt av mina hemtrakter, där jag vistade som ung.Ja, inte kan jag förstå att Eksjö. skulle vara Sveriges tråkigaste stad,var det inte Vetlanda som var det, jag har haft mycket roligt i Eksjö.Dels på trädgår´n som tillhörde Statt, och så var jag ihop med en Eksjökille som dansade folkdans.Jag bodde i Vetlanda.Det har jag säkert skrivit om.

  Jag fick en kamera på posten i går, Eva Linnéa skickade den från Nöbbele i Småland.En Olympus Digital C500 zoom.Bättre än mn mobilkamera, men mycket tyngre.Har tagit lite bilder inomhus och från balkongen.Men jag vet ännu inte hur jag får in dem till min blogg.Det måste jag läsa om.
  Har Du inte haft den bilden med skorna en gång innan? Tycker jag känner igen den.Kul är den.
  Tänk aldrig trodde jag det var så många tjejer som fotade,förr i tiden var det väl mest karlar.Men det är andra tider nu, tjejer kan dom med.Vi är både tekniska och händiga med hammare o,spik o.målarpenslar m.m.inte bara barna-föder-skor.Vilka skor är det?

  SvaraRadera
 6. Morrdraken: Bara ibland ;-) För det mesta är det betydligt tråkigare ärenden.

  Vitsippan: Trädgår´n hände det mycket roligt på :) Anledningen till att det blev framröstat till Eksjös tråkigaste stad var nog pga alla bassar som fanns förr. Närmare 1800 killar i 20-års åldern och absolut inget för dem att göra. Jag kan förstå att de led.

  Vad kul att du har fått en ny kamera. Hoppas att du snart får inte lite bilder också. Skorna har jag aldrig haft med innan. Tog kortet i dag. Vet inte riktigt vad det är för skor. På minst 2 ställen i Eksjö så har något roat sig med att kasta upp en massa skor på lampledningar över gatorna. Vet inte riktigt varför, men det ser väldigt roligt ut.

  SvaraRadera
 7. Mycket fina bilder från en höstmiljö värd att promenera i.
  Ha en bra fortsättning på helgen! /SA

  SvaraRadera
 8. Hej igen! Efter att ha kollat dina bilder kom jag att tänka på följande länk: http://www.tretrastader.se/
  Tack snälla för dina härliga kommentarer hos mig!
  Ha dä.../SA

  SvaraRadera
 9. Otroligt vackra foton. Sko-kortet är kul!

  SvaraRadera