Vilda hjärtats fotoblogg

söndag 18 juli 2010

Att köpa en motorcykel

Provkörning
Begrundan
Köpt!

Så kan det gå till att köpa en motorcykel

7 kommentarer:

 1. Har inte mycket kunskap vad gäller motorcyklar, men Rantafar är dessto mera intresserad....även om han inte äger någon.
  Gillar veteran cyklar mest.
  Men köpet ser ju inte alls dumt ut där kan du säkert åka med....kör försiktigt bara.

  Ha d gott.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också väldigt mycket om veteranmotorcyklar, men eftersom det inte är jag som mekar så får maken vara med och bestämma att det ska vara en lite nyare motorcykel :)

  Ha det riktigt bra ni också!

  SvaraRadera
 3. Det är härlgit med motorcyklar. Men jag ska nog berätta hur det gick till när jag köpte min. Jag är i den åldern att jag skulle kunna ha MC-kortet "gratis" på körkortet men jag tog det några år för sent. Min dröm har alltid varit att köra MC - och insåg att nu är det dax!

  Så jag fick vara så vänlig och ta det - det här är för två år sedan. När jag förstod att det skulle gå vägen, så åkte jag till MC varuhuset därför att jag på webben hade sett en urläcker Yamaha Virago 535. Hade tagit reda på att de är bra "förstagångsmotorcyklar" - lättkörda. Eftersom jag har värk så verkade det vara den jag skulle ha - lättkörd. Men jag kunde ju inte provköra utan efter titten sa jag bara - jag köper den. Ska du inte provköra??!! frågar säljaren. Nä sa jag kan inte. Jag köper kjolar bättre - de provar jag sa jag och skrattade. Han blev nog litet nervös försäljaren. Jag sa också att nåde dig om den inte fungerar klockrent bra när jag hämtar den. Den har gått klockrent i två år nu. Underbar! Den är min logga nu och folk undrar varför jag har en MC där och inte härvor och garn eftersom det är en hantverkgsblogg.
  Jo jag har alltid varit litet "annars".....

  SvaraRadera
 4. Det ser jättelätt ut att köpa motorcykel, skulle nog till och med jag klara! Utom provkörningen då förstås... ;)
  Kan man åka två på den där, eller är det en enpersonshoj? (Märks det att jag är totalt okunnig i ämnet motorcyklar??)

  SvaraRadera
 5. Pysselfarmor: En helt underbar berättelse :) Det kanske det finns hopp för att jag någon gång i framtiden tar hojkort också.

  Yvonne: Det är säkert mycket lättare att köra mc än att ta körkortet ;-)
  Denna kan man åka två på. Det ska bara till en liten extra sadel. Min gamla sadel satt fast med sugproppar som lossnade när man minst anade :D

  SvaraRadera
 6. Hmmm...Det är inte alls som att köra bil ju! Helt annan teknik. Du måste veta hur du lutar i kurvor på asfalt och grus...du ska inte luta på grus då kan du glida av vägen. Och hur gör du i kurvorna - bromsar gasar när då? Du ska kunna göra tvärnit i 70 - 90 km/tim och sitta kvar på MC:n och hur tänker man när det regnar? Hur kör man då? och de vita linjerna t.ex. övergångsställen är snorhala när det regnar, och vid punktering hur gör man då..jag har fått punktering - tur jag visste!Det är allt det där med OM ifall som man också lär sig som jag inte hade en aning om som bilförare. Uppkörningen var inte alls marig och inte heller teorin. Gick som en "smäck"! Du grejar det om du har en bra lärare som talar om allt.
  Kanske ska jag lägga till att jag kollade sådant som jag kunde kolla på MC:n utan att köra den....alldels tokig e' jag väl inte ;-)

  SvaraRadera
 7. Pysselfarmor: Jag har en utmärkt lärare när/om jag tar tag i det någon gång. Just nu känns det helt okej att bara åka med, men vem vet...

  SvaraRadera