Vilda hjärtats fotoblogg

onsdag 31 mars 2010

Torsdagsreflektion

När jag tänker tillbaka på veckan som gått så har det till stor del handlat om fotografering, vatten och tö.

I dag var det sista gången på min fotokurs. Jag har lärt mig att använda manuellt läge och även fått andra tips och råd. Det har dessutom varit väldigt roligt att träffa andra fotointresserade.

I Eksjö där jag har min arbetsplats har det handlat mycket om vattennivån. Eksjöån hotar ännu en gång att svämma över och det har redan byggts vallar för att försöka rädda lite källare runtomkring ån.
En annan sak som verkligen har märkts under veckan är att det som göms i snö, kommer upp i tö. Det kanske inte direkt gäller denna person som arbetar med att riva på sjukhusområdet, men det märks när det kommer till hundskit. Att det ska vara så svårt att plocka upp efter hunden. Jag har själv två hundar och tycker att det är en självklarhet att plocka upp efter dem.

Nu ser jag framemot lite påskledighet och hoppas att jag då kan få lite mer tid över för fotografering.

Trevlig skärtorsdag till er alla!

Fler torsdagsreflektioner kan ni hitta här

7 kommentarer:

 1. Hoppas du tycker att fotokursen har gett något!
  Här i Nynäs finns en fotoklubb , men efter att ha sett flera av deras alster, så håller vi bloggare högre standard faktiskt.Kul om du har fått lära dig att använda kameran manuellt. Det har jag ännu ej vågat mig på.Kanske jag försöker och testar lite i sommar. Hoppas ni inte blir totalt översvämmade, utan att vårfloderna håler sig i skinnet.
  Glad Påsk önskar jag dig!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Jo visst syns våra synder nu när snön är till stor del borta.
  Eksjö där har jag varit många ggr hade en släkting inte långt därifrån, en trevlig småstad.

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Jo åar och andra vatten drag som svämmar över är inte kul. Hundskitar är jag riktigt förbannad över. Har själv haft hund och då plockade vi alltid upp efter honom.
  Önskar dig en trevlig påsk.
  LottaM

  SvaraRadera
 4. Hoppas solen skiner och du får chans utöva dina nya fotokunskaper under påsken. Håller med om det där som göms i snö, usch. Trist med slarviga hundägare. Hoppas inte ån svämmar över och en glad påsk Agneta!

  SvaraRadera
 5. Får hoppas att ni slipper översvämmade källare! Man vill ju att snön ska försvinna, men för den skull vill man ju inte ha översvämning.
  Visst är det märkligt med folk som skaffar sig hund och låter bli att plocka upp! Jag fattar inte hur man kan vara så nonchalant mot sin omgivning.

  Glad påsk!

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det både det ena och det andra som kommer fram när det töar. Här hemma är det otroligt skräpigt på sina håll. :(

  SvaraRadera
 7. Tack för era kommentarer! Än så länge har vi klarat oss bra från vattenmassorna, men är lite förberedda med lastpallar i källaren.

  SvaraRadera