Vilda hjärtats fotoblogg

lördag 27 februari 2010

Ut på äventyr

I dag bestämde jag och Viktoria att vi skulle åka in till Eksjö för att fota lite. Jag behöver fota mycket så jag har lite att visa upp vid nästa kurstillfälle och allt jag tar nu för tiden är helt i manuellt läge.

Vi började med att åka till Qvarnarps gård. Här läste jag byggnadsvård i två år och jag längtar ofta tillbaka till detta otroliga hus. I dag var det vackert som vanligt, men det föll rejält med blöt snö så vi fick skynda oss på så att inte allt skulle bli blött.
Här är en bod som någon timmergrupp har tillverkat vid något tillfälle. Jag tycker det är så vackert när timret får bli grått av sig själv.
Bakom gården finns Sinnenas trädgård. Sommartid är det fullt med fina växter. Nu var det mest den fina gärdesgården som syntes.
Tillbaka till Eksjö hade det slutat att snöa och överallt droppade det för fullt.
Vi gick förbi mängder av vackra dörrar som finns i gamla stan. Här är en med en vacker dörrkrans dessutom.
Efter ett tag blev vi sugna på fika och gick till Lennarts. Där hittade jag dessa små vantar som jag absolut inte kunde avstå från att fota.
På vägen hem tog vi en sväng förbi ett ställe där det alltid brukar bli mycket istappar på vintern. Det stämde absolut i år.
Det var otroliga formationer. Jag som absolut skulle så nära som möjligt hamnade i en situation som jag inte höll på att ta mig ur.
Jag är väldigt tacksam för Viktoria som räddade min kamera (och tog kort) när jag satt fast med ena benet ända ner till höften i snön. Eftersom jag inte kände någon botten med foten och dessutom rasade längre ner ju mer jag rörde på mig, så satt jag fast rätt bra. Efter att ha skrattat hysteriskt ett tag så lyckades jag i alla fall på något sätt ta mig därifrån. Om jag har lärt mig en läxa? Knappast :-)

6 kommentarer:

 1. Om man lär sig en läxa av sånt där kan man missa den bästa bilden ju! :D

  Många fina bilder - droppbilden är nog favoriten. *funderar* Den är så sirlig och vacker.

  SvaraRadera
 2. Det vore verkligen dumt att lära av sina misstag tycker jag. Tänk vad tråkigt allt skulle bli då :D

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder, det blir fina bidrag till gruppen "Bildentusiaster Höglandet" från er båda.
  Anne

  SvaraRadera
 4. http://buickskylark.blogg.se28 februari 2010 10:33

  Vilka underbara bilder..Qvarnarp är mkt vackert & hela Eksjö är en vacker stad att fota i. Du har ett fint bildspråk tycker jag.Tack för de vackra bilderna!

  SvaraRadera
 5. Vilka bilder på istapparna! Förstår att du nästan offrade dina ben för dem! ;0) Tur att du hade en snäll människa med dig som i alla fall räddade kameran. :D

  SvaraRadera
 6. Lena: Håller med dig om att Eksjö verkligen är en riktig fotostad. Hoppas att du har det bra i den stora staden!

  Yvonne: Vad har man annars vänner till? ;-)

  SvaraRadera